Tillsammans

Är vi starka...

Sverige och världen befinner sig i en extraordinär situation och vi ställs inför nya utmaningar. Från vårt system kan du som volontär eller organisation se vilka som är i behov av hjälp i ditt närområde.

Skriv upp dig nu. din hjälp behövs.

Om Krishjälpen

I tider av oro behöver vi vara fler som värnar om varandra och hjälper till där det behövs som mest. Vi har därför valt att skapa Krishjälpen för att hjälpa de som drabbats av coronaviruset och skydda de som till hör en av riskgrupperna från covid 19. Var med och stoppa spridningen av coronaviruset genom att hjälpa till med inköp av förnödenheter till någon i karantän.

Hur det fungerar

Registrera dig som Krishjälpare genom att registrera ett konto och anmäla dig som volontär. Du som redan har ett Qloud ID konto, får upp en förfrågan om du kan tänka dig att hjälpa en medmänniska i din närhet nästa gång du loggar in.

Behöver du hjälp med att skapa konto, ring oss på 010 – 15 10 125

FAQs

Vad kan jag hjälpa till med?
Hur förhindrar jag smitta vid överlämning?
Följ alla myndighetsrekommendationer till punkt och pricka: tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i 30 sekunder, rör inte vid ditt ansikte när du inte har nytvättade händer och undvik social kontakt om du har förkylningssymptom (vanliga symptom vid covid-19-smitta är feber, andningsbesvär, halsont, torrhosta, huvudvärk, och muskelvärk. Stanna hemma även om du bara har andra förkylningssymptom som tät/rinnande näsa och nysningar). Du som handlar åt personer som är isolerade på grund av covid-19 eller tillhör riskgrupper och behöver undvika smitta måste givetvis vara extremt noggrann med hygien när du levererar mat, mediciner eller liknande. Tvätta händerna med tvål och varmt vatten i 30 sekunder innan du går och handlar. Undvik smycken såsom klockor/armband, och ringar.
  • Lämna det du ska leverera utanför dörren.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten i 30 sekunder när du kommer hem från affären.
  • Om du kan så använd handsprit
  • Om du själv börjar få minsta symptom på förkylning - delegera uppdraget vidare!
Är det tryggt?
Alla som hjälper till och ber om hjälp i Krishjälpen har skapat konto med sitt BankID, och på så sätt identifierar man sig på ett säkert sätt. Vi lämnar inte heller ut några telefonnummer till varken hjälpsökande eller volontär. Detta innebär att bedragare inte har någon möjlighet att nå och försöka lura varken hjälpsökande eller volontär.
Hur hjälper jag de i min närhet?
Du registrerar din adress och väljer inom vilken radie du har möjlighet att hjälpa. Du kommer endast få notiser samt kunna se de hjälpsökande som befinner sig inom ditt förvalda område. Du kan öka och minska ditt hjälpområde om du skulle vilja.
Hur vet jag när, var och vilken hjälp som behövs?
Vi skickar push notiser till dig när någon söker hjälp i din närhet. Hjälpsökande har skapat en inköpslista med de varor som behövs. Du väljer de varor som du har möjlighet att hjälpa till med. När du har valt dina varor ingår du en överenskommelse om att du skall leverera dem men du behöver inte köpa allt på inköpslistan. Flera volontärer kan hjälpas åt och stätta en hjälpsökande.
Hur hjälper jag till?