I karantän &

i behov av hjälp

Det är inget problem, alls. Stanna hemma och ta hjälp av volontärer och organisationer med dina mat- och apotektsinköp.

Börja med att skapa konto.

Om Krishjälpen

I tider av oro behöver vi vara fler som värnar om varandra och hjälper till där det behövs som mest. Vi har därför valt att skapa Krishjälpen för att hjälpa de som drabbats av coronaviruset och skydda de som till hör en av riskgrupperna från covid 19. Var med och stoppa spridningen av coronaviruset genom att hjälpa till med inköp av förnödenheter till någon i karantän.

Hur ber jag om hjälp?

Vi är många som vill hjälpa och vi blir tacksamma om du låter oss få göra det. ”Skapa ett konto" på högersida. Sär det bara att följa anvisningarna och skapa en inköpslista på de saker du behöver få inhandlade.

Det går också bra att ringa till oss på 010 – 15 10 125.

FAQs

Hur skapar man konto till äldre som inte har kunskaper om internet?
Är det tryggt?
Alla som hjälper till och ber om hjälp i Krishjälpen har skapat konto med sitt BankID, och på så sätt identifierar man sig på ett säkert sätt. Vi lämnar inte heller ut några telefonnummer till varken hjälpsökande eller volontär. Detta innebär att bedragare inte har någon möjlighet att nå och försöka lura varken hjälpsökande eller volontär.
Jag är i karantän hur ber jag om hjälp?
Att be om hjälp kan kännas ovant. Vi är många som vill hjälpa och vi blir tacksamma om du låter oss få göra det. Det är väldigt betydelsefullt att få känna sig behövd och viktig. Genom att stanna hemma just nu, kan vi tillsammans se till att så många som möjligt håller sig friska. Klicka på knappen ”JAG BEHÖVER HJÄLP” och skapa en inköpslista på de saker du behöver få inhandlade. Det går också bra att ringa till oss på 010 – 15 10 125.
Hur förhindrar jag smitta vid överlämning?
De som handlar åt personer som är isolerade på grund av covid-19 eller tillhör riskgrupper och behöver undvika smitta måste givetvis vara extremt noggrann med hygien när de levererar mat, mediciner eller liknande. För att minimera smittspridning skall du som tar emot varor:
  • Undvik all kontakt med volontär
  • Hämta upp dina varor utanför din dörr efter att volontär har gått.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten i 30 sekunder när du packat upp dina varor.
  • Om du kan så använd handsprit.
  • Va rädd om dig!